blog

Endüstriyel Seksiyonel Kapı
Seksiyonel kapılar (inglizce: section, türkçe: bölük, kesit) panel seksiyonlarından oluşan kapı sistemidir. Seksiyonlar, yan duvarlara ve tavana monte edilen yönlendirici kılavuzların üzerinde hareket eder. Kapı açıldığında bu seksiyonlar sırasıyla tavanda bulunan alana doğru toplanır.

Seksiyonel kapılara en çok özel konutlarda, yer altı garajlarda, otopark garajlarında, sanayi ve üretim depolarında, oto yıkama yerlerinde ve oto servis galerilerinde rastlanır. Seksiyonel kapıların kurulmasındaki amaç, diğer kapılarda olduğu gibi, boşlukları kapatmak ve binaya giren-çıkanı denetlemek içindir. Seksiyonel kapıların diğer tip kapılardan üstünlükleri aşağıdaki gibidir:

Dikey olarak yukarıya doğru toplanır, bu şekilde iç mekana daha fazla kullanım alanı kazandırır.
Mükemmel derecede ses ve ısı yalıtımı sağlar.
Kullanımı oldukça basittir ve kolaydır.
Her türlü bina girişine monte edilebilir. (Standart, giyotin (dikey), yüksek ve düşük yataklama (kapı seksiyonlarının tavanda toplanma şekli) seçenekleri mevcut)
Dış görünüm açısından oldukça estetiktir.
Seksiyonel kapılar hem manüel (el ile) hem otomatik olarak çalıştırılabilir. Tüm modeller yay sistemiyle güçlendirilmiştir. Bu şekilde kapı açmak için gereken tork gücü azaltılır ve el ile veya motor uygulamasını kolaylaştırır. Otomatik seksiyonel kapılarda en çok tercih edilen açma/kapama yöntemi kumanda sistemidir. Sanayi ve üretim depolarında kullanılan büyük çaplı otomatik seksiyonel kapıların aktivasyonu ve açma/kapama işlemleri genellikle buton ile yapılır. Son zamanlarda, maliyet açısından yüksek olsa da, cep telefonu komutlarıyla açılan kapılar kullanılmaya başlamıştır.

“Seksiyonel kapılar, hızlı trafik akışı sağlayan, tesisi veya garajı sıcaktan-soğuktan koruyan, ortamın havasını muhafaza eden, emniyetli, açık görüş sunan, istenilen boyutlarda üretilebilen, kullanımı rahat, otomatik tipte kapılardır.” –denmiş. Biz bunun üzerine tek bir ekleme yapıyoruz; Bu kapılar hem otomatik, hem manüel olabilir.

İnglizcesi ”sectional door” olan bu kapıların Türkçeye doğrudan çevirisi “kesit kapısıdır”. Belki ilk zamanlar bu terim kullanılmaya başlasaydı, şimdilerde bu bize farklı gelmezdi. Ama müşterinize gidip de, “kesit kapısı alır mısınız” diye sorduğunuzda, müşteriniz alışık olmadığı bu cümlelerden dolayı kısa süreli şok geçirebilir. Bu nedenle doğal olarak oluşmuş “seksiyonel kapı” terimi, an itibariyle en kullanışlı terimdir.


Seksiyonel kapılar, kullanım yoğunluğuna göre 3 çeşittir;
Konut tipi seksiyonel kapılar (garaj kapıları): Genellikle küçük ebatlıdır ve endüstriyel seksiyonel kapılara göre daha az sıklıkla kullanılır. Aktivasyon ve açma-kapama işlemi için daha çok uzaktan kumanda sistemi kullanılır. Estetik açıdan güzel görünümlüdür ve konutların dış mimarisini olumlu yönde etkiler. Açma işlemi için genellikle 600 Nw– 1000 Nw arasında tork gücü gerekir. Bu operatörler hem sessiz çalışır, hem de açma-kapama işlemlerinde mükemmel performans sağlar.
Endüstriyel tip seksiyonel kapılar: Trafiğin yoğun olarak geçiş yaptığı kapılardır ve sabitleme sistemi oldukça sağlamdır. Endüstriyel seksiyonel kapılar, yangın istasyonları, oto servis, oto galeri ve oto yıkamalar, fabrika ve depolar için ideal bir çözümdür. Genişliği 6 metreye kadar olan geçişler için üretilebilir. Tork Door Otomatik Kapı Sistemleri olarak, yerli üretim motorları tavsiye ediyoruz. Alternatifler arasında bir çok marka yer almaktadır. Nice, Hörman, Marantec, Crawford, Assa Abloy, gibi kapı motorları ve markalarını da siz müşterilerimize sunmaktayız.
Endüstriyel panoramik kapılar (Full Vision Doors): Kapı panelleri panoramiktir ve mükemmel dış-iç görünüm açıklığı sağlar. Aynı zamanda Güneş ışığından azami şekilde faydalanma olanağı sağlar. Vitrin derdi olan sanayi tipi binalar için mükemmel bir çözümdür. Çalışma sistemi diğer seksiyonel kapı sistemleriyle aynıdır. Sadece panel farkı var.
Montaj uygulaması hakkında

Seksiyonel kapıların yataklama şekilleri: Standart yataklama, düşük yataklama, yüksek yataklama ve dikey (giyotin) yataklama olarak 4’e ayrılır. Kapının yukarıda yataklanacağı en ideal alan, tavana ve zemine en ideal orantılı olduğu bölgedir. Örneğin bina içi tavan yüksekliği 7 metre, kapının yüksekliği de6 metre olursa, buraya en mantıklı yataklama çözümü dikey yataklamadır.

PAYLAŞ :